top of page

Näin minusta tuli persu

Olin seurannut politiikkaa aktiivisesti kymmenisen vuotta ja ottanut omalla FB-seinälläni kantaa asioihin, mutta en uskonut pyrkiväni mukaan poliittiseen päätöksentekoon. Politikointi ei ole kiinnostanut, enkä ole poliittisesti kovinkaan korrekti.

Riittävän kauan asioita tarkasteltuani tajusin, kuinka vähällä ymmärryksellä, laiskasti ja leväperäisesti niitä hoidetaan sekä kunnallisella –että valtion tasolla. Tuli sellainen olo, ettei voi enää seurailla sivusta ja toimia pelkästään kommentaattorin roolissa.

On ollut kauheaa katsella mitä Suomelle ja Kouvolalle tapahtuu. Täysin vastuuttomia poliittisia päätöksiä, joista on vaikea löytää suomalaisten tai kouvolalaisten etujen ajamista.

Olin äänestänyt aiemmin yleensä Kokoomusta, mutta viimeistään vuoden 2015 pakolaiskriisistä tajusin, että tämä joskus isänmaallisena pitämäni puolue ajaa kanssani täysin päinvastaisia asioita. Samoihin aikoihin huomasin, että ajattelin useimmista asioista perussuomalaisten kanssa samalla tavoin.

Päätin vuosi sitten osallistua kunnallisvaaleihin ja ilmoitin halukkuudestani tehdä sen persuna  persujen listalta. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Suomen kentässä lähes kaikki puolueet ovat enemmän tai vähemmän vasemmalle kallellaan, mutta perussuomalaiset niistä ainoina ehdottomasti Suomen puolella monikulttuurisuutta ja globalismia vastaan.

Persut ovat myös ymmärtäneet valtion perustehtävän, kansalaisten turvaamisen, ja kunnan perustehtävät  laadukkaiden peruspalvelujen ylläpitäjänä aivan eri tavalla kuin muut puolueet. Poliitikon tehtävähän on ajaa asioita ihmisten hyvinvoinnin puolesta, ei toteuttaakseen omia ideologioitaan tai kunnianhimojaan poliittisen uran tai utopististen kärkihankkeiden suhteen.

Olen poliittiselta suuntautumiseltani oikeistoliberaali. Yhteiskunnan täytyy huolehtia sen heikoimmista jäsenistä, mutta perusterveiden aikuisten pitää huolehtia itsestään ja yhteiskunnasta.

Valtion  tehtävä on luoda olosuhteet ja mahdollisuudet elämiselle ja yrittämiselle, mutta sen rooli asioiden sääntelijänä tai kontrolloijana pitäisi olla mahdollisimman pieni. Yksilön on voitava saada pitää rahansa ja siksi verotuksen sekä julkisen sektorin pitäisi olla mahdollisimman pientä.

Valtion tehtävänä ei ole päättää millä ihminen ajaa, missä asuu ja millä mökkinsä lämmittää. Ei myöskään estää harjoittamasta elinkeinoaan, että poliitikko saisi toteuttaa maailmankatsomuksellisia harhojaan.

Mielestäni Perussuomalaiset kannattaa yksilön vapautta ja vastuuta, eikä tahdo antaa punavihreiden kontrollifriikkien tunkeutua ihmisten elämään. Toisaalta persuissa katto on korkealla ja seinät leveällä, ihmisellä on oikeus persoonaansa ja mielipiteeseensä, ja siksi persuihin kuuluukin varsin laajasti koko suomalaisuuden kirjo.

Haluan puolustaa perusuomalaisia arvoja ja vaikuttaa niiden nostamiseksi sille huippuarvokkaalle tasolle mille ne kuuluvat.


Janne Patjas
29.12.2020
 

persu.jpg
bottom of page